Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Här hittar du en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


Yoga i skog, skogsbad
AKTIVITETER, SPA & HÄLSA

Pop-up-klasser i sommar

Välkommen till en av våra spännande pop-up-klasser i sommar. Det blir allt från lugna och grundande, till aktiva och energigivande yogaklasser. Vid fint väder håller vi ofta till utomhus. Varmt välkommen upp på berget för att yoga med oss på Billingehus.

Läs artikel
Skål med vinglas på Billingehus
MAT & DRYCK, UNDERHÅLLNING

Aperitivo & livemusik på Billingehus

Nu bjuder vi än en gång upp glada grannar, underbara lokalbor och nyfikna långväga gäster till extra härliga sommarkvällar på Billingehus. After Hike, After Spa, After Work eller After Sun – oavsett anledning är du varmt välkommen upp för att svalka dig med en god öl eller ett glas bubbel och något gott att äta. Det blir god mat, livemusik och en extra go´ stämning hos oss på Billingehus. Välkommen upp – varje torsdag hela sommaren!

Läs artikel
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE

Vandring på Billingen i Skövde

När du bor på Billingehus räcker det att du kliver utanför dörren för att ta del av vacker natur och fantastiska vandringsleder. Utanför hotellet ligger Billingens Fritidsområde, vilket är starten på Billingeleden, en 57 km lång led som bjuder på varierande vandring genom trolska skogar, under vackra lövbeklädda trädkronor och över öppna hagmarker. Leden går både upp- och ned för Billingens sluttningar och erbjuder en kuperad vandring. Det finns även en mängd kortare leder så det finns något för alla, stor som liten. Här kommer några tips på vandringar att göra över dagen när du bor hos oss. 
Läs artikel
MTB-cyklister tar en paus på en klippa Foto: Daniel Breece Västsverige.com
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE

Cykla MTB, gravel och landsväg på Billingen i Skövde

När du bor hos oss har du bästa utgångsläget för fantastisk cykling på berget Billingen. Här hittar du Billingens mountainbike Arena och en mängd MTB-leder i olika svårighetsnivåer. Det finns även fina rundor för gravel- och landsvägscykling på Billingen och runtomkring Skövde. På vårt hotell finns möjlighet att tvätta och låsa in om du har egen cykel och det finns även uthyrning av cyklar hos Träningskonsulten alldeles bredvid hotellet. Varmt välkommen att uppleva berget Billingen med dess fantastiska natur från cykelsadeln!
Läs artikel
Piratön Skara Sommarland Foto: Peter Alendahl
AKTIVITETER, TIPS

Hotell och boende nära Skara Sommarland

Planerar du ett besök på Skara Sommarland i sommar och söker efter någonstans att bo i närheten? Hotell Billingehus ligger bara 20 minuters bilresa från Skara Sommarland och erbjuder ett mysigt och familjärt boende med gott om aktiviteter både på och utanför hotellet. Perfekt när du är på semester med familjen och vill bo bekvämt och ha nära till aktiviteter och sevärdheter i hjärtat av Västsverige. 

Missa inte vårt fina erbjudande längre ner!

Foto: Skara Sommarland/Peter Alendahl

Läs artikel
Namaste yoga i badrock på spa
TIPS, SPA & HÄLSA, AKTIVITETER

Vanliga fördomar om yoga

Har du aldrig provat yoga och tänker att det nog inte är något för dig? Kanske tänker du att det bara är för den som är vig, att bara det är kvinnor som går på yoga, eller att det inte är en "riktig" träningsform? Här slår vi hål på myterna och ger dig flera goda anledningar till att prova du med. 
Läs artikel
Läser tidning i sängen på hotellrum
TIPS, SPA & HÄLSA, HOTELLET

En klassisk resort för nya retreats

Sommaren 2023 fick vi äntligen välkomna nya och gamla gäster till hotellet på bergskanten igen. En sommar, en höst och en vinter har gästat oss och vi möts säsong för säsong av nya vackra vyer och skepnader på berget utanför. Vi hoppas att få träffa dig oavsett med pjäxa, finsko eller sportsko på. Till våren väntar välgörande vandringar, yoga och vårt efterlängtade spa.

Artikel från Lotus News #03 
ORD: Lotus Hotel Group / FOTO: Tobias Andersson, Ksenya Budko

Läs artikel
TIPS, SPA & HÄLSA, AKTIVITETER

Hälsoeffekter med kallbad och isbad

Kallbad och isbad är känt för att främja både fysiskt och mentalt välbefinnande. Här delar Eva Ulfvengren, spachef på Billingehus, med sig av sina tips och erfarenheter. Missa inte att kallbada i vår bastuoas när du besöker oss och vårt spa.
Läs artikel
Infraröd bastu på Earth Spa Billingehus
TIPS, SPA & HÄLSA

Infraröd bastu

Infraröd bastu eller IR-bastu som det också kallas är en bastu som värmer upp kroppen med hjälp av infraröd strålning. Infrarött ljus är långvågiga strålar som ingår i ett särskilt segment av solens egna ljusspektrum. Strålningsvärmen från denna bastu värmer kroppen direkt och inte genom luften omkring kroppen. Detta kan liknas med en solig vårdag på stranden. Så länge solen skiner på dig är du och sanden varm men när solen går i moln så blir det kallt. Det är inte luftens temperatur som ändras, utan det är molnen som blockerat det infraröda ljuset från att nå dig och din omgivning. Det mesta av den energi som solen producerar ligger inom det infraröda spektrumet.
Läs artikel
Skövde Golfklubb Foto: Jacob Sjoman Västsverige.com
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE, BILLINGEN

Golf i Skövde

Ser du fram emot att upptäcka nya golfbanor i oslagbara miljöer? Låt oss visa vägen till golbanor i Skövde och Skaraborg! Läs mer om vilka golfmöjligheter som väntar på dig när du flyttar in hos oss på Billingehus.
Läs artikel
Tvagning
SPA & HÄLSA, TIPS

Den omhändertagande tvagningen

Din spavistelse på Earth Spa börjar med en stund i stillhet för en grundande och välgörande tvagningsritual. Tvagningen gör gott för både kropp och sinne och är i sig själv en skön och meditativ stund. Inte minst förbereder den dig för att landa in i din fortsatta spavistelse. Hur går tvagningen till?
Läs artikel
Tranor vid Hornborgasjon Fotograf: Roger Borgelid/Västsverige.com
AKTIVITETER, KULTUR, TIPS

Upplev trandans vid Hornborgasjön

Tranorna vid Hornborgasjön är ett kärt vårtecken och de bjuder på en mäktig naturupplevelse. Tranorna besöker Hornborgasjön från ungefär mitten av mars till mitten av april varje år men även under hösten finns det tranor vid Hornborgasjön. Vill du uppleva tranorna utan att behöva trängas med andra så välj gärna en vardag.
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com
Läs artikel
Vinterbild på familj som grillar utomhus på Billingen. Foto: Nextskovde/Tobias Andersson
BILLINGEN, AKTIVITETER, TIPS

Vinter och sportlov på Billingen i Skövde

När du bor hos oss på Billingehus har du en mängd aktiviteter och naturupplevelser bokstavligen utanför dörren. Njut av uppfriskande utomhusaktiviteter på dagarna och värme, mys och goda middagar på kvällarna. 

Foto: Next Skövde/Tobias Andersson

Läs artikel
Patrik Träningskonsulten Billingen
BILLINGEN, AKTIVITETER

Hyr utrustning och träna med Träningskonsulten på Billingen

Vi träffar Patrik Johansson som driver Träningskonsulten – en levande verksamhet på toppen av Billingen med träning, uthyrning och aktiviteter. Här erbjuds cykling, löpning och skidåkning, men även styrketräning, stavgång med mera uppe på berget. Patrik är före detta elitskidåkare med stor erfarenhet av Billingens terräng och vad berget har att erbjuda. 

Läs artikel
AKTIVITETER, UPPLEV SKÖVDE, BILLINGEN

Att göra med barn i Skövde och Skara

Besöker du oss med familjen och vill hitta på roliga saker? Närområdet med berget Billingen och Skövde har mycket att erbjuda för både små och stora barn. Nedan ser du några av våra bästa tips!
Läs artikel
Arne och Maja Sandberg grundare av Billingehus
HISTORIK

Arne och Maja Sandberg – grundare av Billingehus

Arne Sandberg var en ung entreprenör som slumpartat gav sig in i bensinbranschen, ett vägval som kom att förändra hela hans liv. När Arnes första leverans av bensin anlände till Fredrikstad 1960 stod där en ung fotograf från Expressen utsänd för att dokumentera det hela. Hennes namn var Maja.
Läs artikel
HISTORIK

Hans-Erland Heineman – arkitekten bakom Billingehus

Hans-Erland Heineman (1919–2003) var arkitekten bakom Billingehus såväl som Skövde kulturhus, Sankt Johannes kyrka i Skövde, Sankt Lukas kyrka i Skövde, Hotell Bellevue i Hjo och delar av kvarteret Oden i Skövde.
Läs artikel
Naturen utanför Billingehus
BILLINGEN

Berget Billingen

Berget Billingen är ett av Västergötlands femton platåberg, ett naturområde som sträcker sig över Skövde, Skara och Falköping kommun. Närmast är Skövde.
Läs artikel
Hotellrum på Billingehus
HOTELLET

Allt du behöver veta under din vistelse

För att spara på miljön och minska antalet trycksaker på rummet har vi valt att ha en digital version av vår hotellinformation. Vi hoppas att du, oavsett anledning till ditt besök, kommer att njuta av vår miljö, mat och omtanke. Vi finns här för dig om du behöver vår hjälp.

Läs artikel
Presentkort med rosett
HOTELLET, TIPS, MAT & DRYCK, KULTUR

Ge bort en upplevelse till den som redan har allt

Vårt hotell är fyllt med upplevelser – mysiga hotellövernattningar, spännande evenemang och goda middagar i vår restaurang. Dessutom väntar ett helt berg med äventyr utanför. Ge bort ett presentkort så får mottagaren själv välja innehållet.
Läs artikel