Aktiviteter för en lyckad konferens

Vill du få in mer energi i mötet eller göra konferensen till en annorlunda upplevelse? Boka en aktivitet – antingen som en kreativ paus från arbetet, eller som en rolig avslutning på en givande arbetsdag. Berätta för oss om dina syften med mötet eller vad ni vill uppnå med dagen så hjälper vi dig att hitta den rätta aktiviteten för din grupp.

Spännande aktiviteter för konferens och kick-off

Vi har ett brett utbud av aktiviteter och delar gärna med oss av både kultur, natur och kunskap. Runt knuten på vårt hotell finns berget Billingen som bjuder på en mängd naturupplevelser och aktiva äventyr. Vill ni hjälpa varandra att övervinna höjdrädslan i äventyrsparken Upzone eller passar kanske en aktivitet som klättring eller vandring din grupp? Vi har många bra kontakter och hjälper dig gärna att boka.

Mat & dryck


Ett glas med rött vin på Billingehus

Vinprovning

Boka en spännande vinprovning för en extra god och lärorik aktivitet. Temat går att anpassa efter era önskemål. Några av de temaprovningar vi har haft tidigare är: Bubblor utanför Champagne, Moderna Spanien och Vinets historia. Till provningen serveras passande tilltugg. 
Hamburgare på en vedeldad grill

Över öppen eld

Möts upp kring en god måltid över öppen eld och under bar himmel. Vår kock tar hand om er och serverar en måltid från vår vedeldade OFYR-grill. Bjud upp till grillning och välj av någon av kökets utvalda grillmenyer.

After work, after bike eller after walk?

Oavsett vad ni fyllt er mötesdag med är det alltid trevligt att avsluta på topp. Samla gänget och summera dagen med en gemensam after work – inne eller ute, med kalla eller varma drycker. 

Aktiva äventyr


Upzone Höghöjdsbana på Billingen i Skövde

Höghöjdsbana

Tidsåtgång: 2,5 h
Ta med gruppen på ett äventyr där ni får klättra från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. En aktivitet för att utmana varandra och skapa ett starkt team. Ni kan utforska olika banor och ta er an svårighetsgraderna i er egen takt. Det finns utmaningar för både den våghalsige och den något höjdrädda.
Vandring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Promenad och crossfit

Billingens fritidsområde har kommunens största spårområde med flera olika motionsspår. Samtliga spår utgår från stadion precis utanför vårt hotell. Det finns slingor på allt från 2,5 till 57 km. Ett tips för en kortare runda är motionsspåret runt sjön Hållsdammen där det även finns fem crosstrainingstationer där ni kan träna styrka.

Yogaklass

Tidsåtgång: 30–60 min

Gör ett avbrott i mötet och gå på en skön yogaklass med vår yogainstruktör. Vi erbjuder både avkopplande och mer utmanande pass och kan anpassa klassen efter gruppens önskningar.

Träningskonsulten

Få en extra kick i träningen

Vill ni prova på något nytt och roligt tillsammans, eller kanske utveckla er teknik och få en extra kick i träningen? Anlita Träningskonsultens professionella tränare för att få hjälp med allt från rätta löpsteget i motionsspåret till bästa stakningstekniken på längdskidorna. Här finns även cyklar, skidor med mera för uthyrning. 

Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Klättring

Prova på topprepsklättring med guide som finns för både nybörjare och avancerade deltagare. Perfekt för gruppen som gillar utmaningar eller kanske söker naturupplevelser utöver det vanliga. Vi hjälper dig att boka!

Walk & Talk

Motionsspåren ute på Billingen är bara ett par minuter bort från mötesbordet. Ta en paus med en walk & talk för lite ny energi i mötet, eller för att få idéerna att landa. 
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Vinter på Billingen

På Billingen finns något att göra året om. Med ett officiellt Vasaloppscenter erbjuds fina längdskidspår i olika svårighetsgrader. Vill ni hellre åka utför, finns Billingebacken precis utanför hotellet och även en isbana under tak för den som vill testa sina skridskotalanger. Vi hjälper er att hyra utrustning eller boka instruktörer om så önskas. 

Föreläsningar


Theresa Skjolden

Vin & vintage

Tidsåtgång: 1,5–2 h

En inspirerande föreläsning där vi djupdyker i historia, mode och stil. Vad betyder sakta mode, och hur vet man när ett plagg är vintage? Theresa Skjolden – sustainable stylist – reder ut begreppen och bjuder in till en färgsprakande och glammig värld med vintage och personlig stil. Efter föreläsningen njuter vi av ett glas vin med tilltugg.

Spännande gästföreläsare

Fråga oss så hjälper vi till att boka
Lyft konferensen med en spännande gästföreläsare – någon som brinner för sitt ämne och kan presentera det på ett roligt och intressant sätt. Eller vill ni kanske ta del av det senaste inom ett speciellt ämnesområde? Vi har många kontakter och hjälper er gärna att boka.

Teambuilding – roliga övningar och lekar

När det kommer till teambuilding finns det en mängd roliga aktiviteter att välja bland. Allt från att hjälpa varandra att övervinna höjdrädslan i äventyrsparken Upzone på Billingen i Skövde, till att utmana varandra i "Slaget om skatten" eller andra teambuildande lekar som vi erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners. 

Konferensaktivitet med teambuilding Aventi på Arken Hotel

Mission Completed

Tidsåtgång: 1,5 h | Antal: 4–1000 pers.
Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som placerats ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar - allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng.
Kompass föreläsning om coachande ledarskap

Slaget om skatten

Tidsåtgång: 1,5–2 h | Antal: 8–500 pers.
Vi börjar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med olika samarbetsövningar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Det är inte avgjort förrän locket på skattkistan öppnas och vi kan kora det
Teambuilding

Allt för laget

Tidsåtgång: 1,5 h | Antal: 8–500 pers.
Allt för laget är en nervkittlande tävling i tre delar som inledningsvis utmanar det kollektiva minnet. Därefter möts lagen i en rad deltävlingar där samarbete och kommunikation är avgörande för utfallet. Aktiviteten avslutas med en final där det snabbaste laget att koppla samman ledtrådarna står som segrare.

Grupputveckling


konferensaktivitet dominoeffekten aventi

Dominoeffekt

Tidsåtgång: 2 h | Antal: 9–200 pers.
Utmaningen består av att ni ska bygga varsin del i en bana, som hela gruppen sedan skall sätta samman. Målet är att förflytta en rörelse, ex. rulla en kula från start till mål, liknande en ”dominoeffekt”. Lagen får först skissa hur de ska lösa sin del på bästa och mest kreativa sätt, för att bidra till gruppens gemensamma mål. Kan även genomföras på engelska.
Kugghjul

Samarbete och kommunikation

Tidsåtgång: 3 h | Antal: 4–100 pers.
Instruktören formulerar problemet som skall lösas och ger förutsättningarna. Gruppen planerar och talar om när de är redo att starta, efter genomförd övning reflekterar gruppen tillsammans. Vi lägger stor vikt vid målsättning, tillit och kommunikation i samtalet och drar kopplingar till det vardagliga arbetet. Kan även genomföras på engelska.

Kontakta oss för att boka konferensaktiviteter

Vill du boka till en rolig aktivitet eller kanske inspirera gruppen med en spännande föreläsning? Vi har en mängd bra kontakter och hjälper dig att boka en aktivitet som gör dagen extra minnesvärd. Är det någon aktivitet du saknar? Fråga oss, vi har fler förslag och hjälper dig gärna!