Om Billingehus

Billingehus är en mötesplats för folk som vill aktivera och inaktivera sig. Här väntar ett pulserande lugn som har lockat gäster till destinationen sedan 1970. Nu har en ny era startat och efter en omfattande renovering står Billingehus åter redo att ta emot lokalbor såväl som långväga resenärer. Hotellet erbjuder en magnifik utsikt över Västgötaslätten, oförglömliga aktiviteter, måltider, möten och skön avkoppling.

Billingehus exteriör Wingårdhs arkitekter

Vad händer på Billingehus?

Under året som gått har Billingehus genomgått en spännande och omsorgsfull renovering. 

Nu har vi äntligen öppnat igen och hälsar nya, likväl som återkommande gäster varmt välkomna att uppleva nya Billingehus!

Välkommen att följa vår fortsatta resa i vårt pressrum och på sociala medier!

Kom och jobba med oss!

I juni 2023 öppnade vi upp dörrarna för Billingehus igen! Vår destination erbjuder en variation av tjänster inom hotell, upplevelse, mat, dryck, wellness, möten, event, hälsa och aktiviteter.

Destinationen växer allt eftersom och tjänster annonseras ut löpande. Finns inte den tjänst du är intresserad av är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan.

Naturen utanför Billingehus

Hitta till Billingehus

Billingehus ligger naturskönt på berget Billingens brant i Skövde. Mitt i Västra Sverige, bara en timme från Göteborg och två timmar från Stockholm, hittar du vårt hotell som är fyllt av aktiviteter både inne och ute. Du tar dig enkelt till oss med tåg eller bil och parkerar smidigt på vår stora parkeringsplats i anslutning till hotellet. 
Arne Sandberg vid bygget av Billingehus

Historien om Billingehus

Idén om Billingehus kom till liv som en del av en större dröm – den om ett friluftsparadis på berget Billingen. Entreprenören Arne Sandberg och hans fru Maja hade en vision om att få skapa en träffpunkt för rekreation där motion och avkoppling gick hand i hand. En mötesplats för Skövdebor såväl som tillresta med syftet att ta hand om hela människan. En plats att råda bot på stress och en plats ”för själ och hjärta”.

Proud with passion pin

Proud with Passion

Proud with Passion är vår egen kvalitetsstämpel som påminner oss att leverera glädje och service utöver det vanliga, för att du som gäst ska trivas extra bra hos oss!
Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group verkar i lokalt starka, historiska och spännande miljöer. I vår familj ingår ett av Sveriges äldsta hotell och två av landets mest omtyckta spadestinationer. Nu välkomnar vi även den modernistiska pärlan Hotel Billingehus till hotellfamiljen!

Hotell i Skövde – med närhet till Göteborg och Stockholm

Läget mitt i Västra Sverige, bara en timme från Göteborg och två timmar från Stockholm, gör det enkelt att ta sig till oss med bil eller tåg. Den natursköna omgivningen på berget Billingen bjuder på skön avkoppling såväl som en mängd spännande aktiviteter – året om. 

Vandring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Billingen

Ett berg av upplevelser ...

Upzone Höghöjdsbana på Billingen i Skövde
Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Mtb-led på Billingen i Skövde
Mtb på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Aktiviteter på Billingen i Skövde
Vandring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson
Yoga med utsikt på Billingen i Skövde Fotograf Mårten Bergkvist
Längdskidåkning på Billingen i Skövde

Officiellt Vasaloppsspår

Vill du veta mer om Skövde och Billingen?