Billingehus välkomnar snart nya gäster

Vad roligt att du är nyfiken på oss! Ännu kan du inte boka, men på denna sida kan du läsa lite mer om oss medan du väntar. Du är självklart välkommen att kontakta oss om du vill ha en personlig kontakt för att få veta mer. 

Billingehus exteriör Wingårdhs arkitekter

Vad händer på Billingehus?

Billingehus har tillfälligt stängt och laddar upp inför framtiden. Under året pågår en spännande och omsorgsfull utveckling och vi är snart tillbaka med nya upplevelser.

Varmt välkommen att följa oss på resan här och på sociala medier!

Arne Sandberg vid bygget av Billingehus

Historien om Billingehus

Idén om Billingehus kom till liv som en del av en större dröm – den om ett friluftsparadis på berget Billingen. Entreprenören Arne Sandberg och hans fru Maja hade en vision om att få skapa en träffpunkt för rekreation där motion och avkoppling gick hand i hand. En mötesplats för Skövdebor såväl som tillresta med syftet att ta hand om hela människan. En plats att råda bot på stress och en plats ”för själ och hjärta”.

Kom och jobba med oss!

Under 2023 öppnar vi upp dörrarna för Billingehus igen – och som vi längtar! Destinationen kommer att erbjuda en variation av tjänster inom hotell, upplevelse, mat, dryck, wellness, möten, event, hälsa och aktiviteter.

Vi kommer att annonsera ut tjänster löpande. Finns inte den tjänst du är intresserad av är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan.

Proud with passion pin

Proud with Passion

Proud with Passion är vår egen kvalitetsstämpel som påminner oss att leverera glädje och service utöver det vanliga, för att du som gäst ska trivas extra bra hos oss!
Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group verkar i lokalt starka, historiska och spännande miljöer. I vår familj ingår ett av Sveriges äldsta hotell och två av landets mest omtyckta spadestinationer. Nu välkomnar vi även den modernistiska pärlan Hotel Billingehus till hotellfamiljen!

Hotell i Skövde – med närhet till Göteborg och Stockholm

Läget mitt i Västra Sverige, bara en timme från Göteborg och två timmar från Stockholm, gör det enkelt att ta sig till oss med bil eller tåg. Den natursköna omgivningen på berget Billingen bjuder på skön avkoppling såväl som en mängd spännande aktiviteter – året om. 

Vandring på Billingen i Skövde

Billingen

Ett berg av upplevelser ...

Höghöjdsbana på Billingen i Skövde
Klättring på Billingen i Skövde
Mtb-led på Billingen i Skövde
Mtb på Billingen i Skövde
Aktiviteter på Billingen i Skövde
Vandring på Billingen i Skövde
Yoga på Billingen i Skövde
Längdskidåkning på Billingen i Skövde

Officiellt Vasaloppsspår

Vill du veta mer om Skövde och Billingen?