Hotell och boende i Skövde

Vi längtar efter att välkomna dig till Billingehus. Snart nyöppnar vi en tidlös destination fylld av skön avkoppling och energigivande aktiviteter. Med rum för att umgås, goda middagar och storslagna upplevelser som väntar runt knuten.

Välj din favorit bland 240 hotellrum

Hos oss finns det plats för alla och bland våra 240 rum kan du välja precis det som passar dig. En säng för hela familjen? Ett mysigt litet näste för er som vill sova nära? En ljuvlig bröllopssvit? Eller varför inte en egen bastu helt för dig själv?

Utsikt som ger insikt

Hos oss kan du välja om du vill vakna upp med utsikt över skogens gröna trädtoppar eller till den oslagbara soluppgången över Västgötaslätten. Oavsett hur du vill starta din dag så lovar vi att alla rum erbjuder otroligt sköna sängar och att en riktigt god frukost väntar.

Du är alltid välkommen in, för att andas ut.

I en säregen byggnad med en otrolig utsikt över Västgötaslätten, på yttersta kanten av Billingeberget i Skövde ligger vårt hotell. Kliv in till en varm och vacker hotellmiljö där både avkoppling och aktivitet råder.

Skapandet av Billingehus nya rum


Serving good times since 1970

I över ett halvt sekel har Billingehus dukat upp för familjemiddagar, storslagna supéer och den klassiska fredagsschnitzeln.

Nu har vi rivit ut hela köket för en efterlängtad renovering och under tiden kokar vi ihop nya goda rätter.

Ta höjd för nya upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men det bästa med Billingen hittar man faktiskt på baksidan. Runt knuten finns mängder av aktiviteter som mountainbike, längdskidåkning och otroliga vandringsleder som bjuder på både äventyr och vackra vyer. Här finns tipptopp upplevelser för alla säsonger!

En klassisk resort för nya retreats

Det bästa sättet att fylla på energi är att få komma bort från vardagens bestyr och göra ingenting. Hos oss kommer du snart kunna njuta av upplevelser som välgörande bad, avkopplande bastur och sköna behandlingar.

Här skapar vi en plats på berget för att bara vara. Välkommen upp för att varva ned.

HOTELLET PÅ BERGET

Mysigt boende på Billingen i Skövde

Checka in med familjen, kärleken, kompisen, träningsgänget eller varför inte själv, för lite välförtjänt egentid? Billingehus är hotellet för dig som söker ett varmt och välkomnande boende i Skövde, med närhet till naturen och en skön mix av upplevelser både inne och ute. 

Vandring på Billingen i Skövde

Billingen

Ett berg av upplevelser ...

Höghöjdsbana på Billingen i Skövde
Klättring på Billingen i Skövde
Mtb-led på Billingen i Skövde
Mtb på Billingen i Skövde
Aktiviteter på Billingen i Skövde
Vandring på Billingen i Skövde
Yoga på Billingen i Skövde
Längdskidåkning på Billingen i Skövde

Officiellt Vasaloppsspår

Vill du veta mer om Skövde och Billingen?

Lotus Member Lotus Hotel Group
LOTUS MEMBER

Bli medlem och få fina erbjudanden

Bor du ofta på våra hotell och vill få ut mer av din vistelse? Vi vill att du som återkommande gäst ska känna att vi uppskattar din lojalitet. Genom Lotus Member tackar vi dig och ger samtidigt något tillbaka. Ju oftare du bor hos oss och på våra systerhotell, desto bättre förmåner får du.

Ditt hotell i Västra Götaland

Bo på Billingehus när du upptäcker Västgötaslätten och du har ett perfekt utgångsläge för många härliga dagsutflykter. Inom en timma når du kulturarven Varnhems klosterkyrka och Karlsborgs fästning, perfekta utflyktsmål för den historieintresserade. För den som föredrar en naturupplevelse får man ej missa Hornborgasjön och trandansen om våren eller varför inte ett besök hos närliggande gårdsbutiker när höstens skördetider kommer.