Juniorsvit på Billingehus

Hotell och boende i Skövde

Med en otrolig utsikt över Västgötaslätten, på yttersta kanten av berget Billingen finner du vårt hotell. Kliv in till en varm och vacker hotellmiljö där både avkoppling och aktivitet råder. Våra hotellrum har hög mysfaktor och du kan välja bland olika rumskategorier med varierande storlek och egenskaper – ibland är endast det bästa gott nog.

Classic hotellrum

Rummet för en go´ hotellvistelse

Innehåller det mesta du behöver. Slå dig ner och drick en kopp kaffe medan du kikar ut över den natursköna omgivningen eller den vidunderliga utsikten över staden. Ett hotellrum på 18 kvm med en skön 180 cm kontinentalsäng från Elite sängar.

Superior hotellrum på Billingehus
Cosy hotellrum

Minsta rummet med högsta mysfaktorn

Innehåller det mesta du behöver i ett mindre format. Ett rum för två som vill vara nära eller ett rum för dig som önskar lite extra plats för dig själv. Rummen är 15 kvm och har en skön 160 cm bred kontinentalsäng från Elite sängar.

Cosy hotellrum på Billingehus
Superior hotellrum

Med rum för det lilla extra

Ett ljuvligt rum med mycket känsla av natur och det bästa av 70-talet. Gott om plats och en skön säng från Elite sängar. Finns som dubbelrum, extra familjevänlig modell samt som enkelrum. 

Juniorsvit på Billingehus
Deluxe hotellrum

När du vill ha mer av det mesta

Ett lyxigare rum med allt du "villhöver". Vilken blir din favorit? Rum med egen bastu eller ett 70-talsrum med grammofonspelare och discokula? För maxad romantik – välj ett rum med himmelssäng eller badkar mitt i rummet.

Juniorsvit på Billingehus
Juniorsvit

När endast det bästa är gott nog

Kliv in i vardagsrummet och njut av extra allt – gott om plats, två badrum och maxad hotellkänsla. Våra juniorsviter är belägna med en vacker utsikt mot skogen, är 50 kvm och har en 200 cm bred kontinentalsäng från Elite sängar. 

Juniorsvit på Billingehus

Faciliteter på hotellet

Förutom att vistas i inspirerande miljöer kan du som bor hos oss ta del av såväl gym som vår relaxavdelning med bastu och massagefåtöljer utan kostnad. Vi erbjuder även aktiviteter såsom shuffleboard, pingis, fussball och sällskapsspel.

Vill du äta i någon av våra restauranger eller besöka spa rekommenderar vi att du bokar något av våra paketerbjudanden. 

Health Club – Gym på hotellet

Öppettider: 06–22 | Åldersgräns: 15 år

På hotellet finns ett stort gym med två avdelningar – en avdelning med styrkemaskiner och konditionsmaskiner, samt en del med fria vikter och plats att göra egna övningar. Entré till gymmet ingår för alla spa- och hotellgäster. 

Bastu med utsikt

Koppla av i vår bastu

Efter aktivitet kan det vara skönt att koppla av lite. När du bor hos oss har du tillgång till vår gemensamma bastu med utsikt över naturen på Billingen. Här finns även duschar och några sittplatser. Prata med receptionen för tillgång till bastun i samband med din vistelse.

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj. 

BOKA TILL YTTERLIGARE FACILITETER FÖR EN HELHETSUPPLEVELSE


Kvinna vilar i pool

Earth Spa

I vårt spa kan du fylla på med energi från grunden. När du vill koppla av efter en aktiv dag ute, låta stressen rinna av eller bara vill rå om dig själv. Här väntar en unik och grundande spaupplevelse med varma och kalla bad, wellness och sköna behandlingar. 
Oxkind varmrätt på Sandbergs restaurang

Sandbergs Matsal

Vårt kök serverar vällagad klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt. Med en gnutta attityd och glimten i ögat. Vår inspiration bottnar i svensk matkultur och följer det skafferi som årstiderna har att erbjuda.

Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Superior hotellrum på Billingehus
BRA ATT VETA UNDER DIN VISTELSE

Hotellinformation A-Ö

För att spara på miljön och minska antalet trycksaker på rummen har vi valt att ha en digital version av vår hotellinformation. Här hittar du saker som är bra att veta när du bor hos oss. 
Dubbelrum på Billingehus

Bli medlem och få fina erbjudanden

Bor du ofta på våra hotell och vill få ut mer av din vistelse? Som återkommande gäst vill vi att du ska känna dig som hemma och alltid välkommen. Ta del av Lotus Member och upplev livet som stammis. Ju oftare du bor hos oss och på våra systerhotell, desto bättre förmåner får du.

Vin mingel

Guldkant på guldkanten

När du besöker oss vill vi att du ska kunna njuta till fullo. Skäm bort din älskling med blommor på rummet eller en flaska bubbel när ni checkar in. Här kan du läsa om allt du vill ha och inte behöver när du bor hos oss på Billingehus – en plats med nära till allt, förutom vardagen.

HOTELLET PÅ BERGET

Mysigt boende på Billingen i Skövde

Checka in med familjen, kärleken, kompisen, träningsgänget eller varför inte själv, för lite välförtjänt egentid? Billingehus är hotellet för dig som söker ett varmt och välkomnande boende i Skövde, med närhet till naturen och en skön mix av upplevelser både inne och ute. 

Fåtölj i lobbyn på Billingehus
Sittgrupp i lobbyn på Billingehus
Varm källa på Earth Spa Billingehus

Earth Spa

Juniorsvit på Billingehus
Vandrare på Billingeleden
Vardagsrum och sovrum i svit på Billingehus
Varmrätt fisk på Sandbergs restaurang
Arkitektur interiör trappräcke på Billingehus
Sängbord på hotellrum Billingehus
Vin och snacks på Uno bar & bistro
Arkitektur interiör trappa på Billingehus
Bord med utsikt på Bar Arne
Servering på Sandbergs restaurang
Fisk a la cartemeny
Dessert på Sandbergs restaurang
Shuffleboard
Sällskapsspel kinachack
Moules frites bistromeny
Sittgrupp i lobby

Ditt hotell i Västra Götaland

Bo på Billingehus när du upptäcker Västgötaslätten och du har ett perfekt utgångsläge för många härliga dagsutflykter. Inom en timma når du kulturarven Varnhems klosterkyrka och Karlsborgs fästning, perfekta utflyktsmål för den historieintresserade. För den som föredrar en naturupplevelse får man ej missa Hornborgasjön och trandansen om våren eller varför inte ett besök hos närliggande gårdsbutiker när höstens skördetider kommer.