Upptäckarglädje

Upplev Skaraborg och bo på Billingehus

Det finns många äventyr som väntar på Billingen och vidderna runtom på Skaraslätten. Upplev alltifrån historiska miljöer och kulturskatter till vackra leder och hisnande aktiviteter i luften. Vill du ha hjälp att boka någon av aktiviteterna så hjälper vi gärna till!

Det här paketet passar extra bra när du vill upptäcka historien om Sverige i Skaraborg. Läs mer om det lite längre ner. 

I paketet ingår:

  • En övernattning med del i dubbelrum
  • En take away-lunch
  • En 3-rätters middag i Sandbergs matsal
  • Frukostbuffé 

Barn 2–14 år: 550:- I priset ingår en övernattning, 1/2 portion av meny, samt frukostbuffé. Barn under 2 år, eller upp till 14 år i befintlig säng, bokas på telefon eller mail.

Läs mer
Från 1245:- /vuxen & 550:-/barn

Bra att veta

Incheck från kl. 15 och utcheck senast kl. 11.

 

Vad betyder frånpris? Att priset varierar beroende på vilken säsong och veckodag du ankommer samt vilken rumstyp du väljer. Läs mer i bokningsinformationen nedan.

Bokningsinformation

Utforska Skaraborg eller finn äventyren på Billingen

I Skaraborg finns mycket att uppleva för alla åldrar och intressen. Antalet sevärdheter är många – framför allt de kulturella och historiska, men bygden bjuder även på fantastiska naturupplevelser som den årliga trandansen vid HornborgasjönFör den som söker mer äventyr finns Billingen bakom knuten på vårt hotell, med mängder av aktiviteter såsom mountainbike, klättring, höghöjdsbana och otroliga vandringsleder. Under vintertid bjuder berget på både läng- och utförsåkning. 

Medeltida Skaraborg Västsverige.com

Upptäck spår av medeltiden i Skaraborg

Följ med på en spännande resa tillbaka i tiden och möt historien genom platser, händelser, strider och de människorna som lämnat spår efter sig. Ladda ner appen Kulturväg Skaraborg och upptäck historiska platser från medeltiden. Via mobilen blir du guidad av en berättarröst och får se bilder av 3D-skannade historiska föremål med anknytning till de olika platserna.
Aktiviteter på Billingen i Skövde

Billingen – ett berg av upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, vandring, höghöjdsbana och klättring under sommaren. På vintern finns här längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.   
Pilgrimsleden Skaraborg Foto Lukasz Warzec Vastsverige.com

Upptäck Skaraborg

Utforska guldkorn som du inte visste fanns mellan Vänern och Vättern. Upptäck dolda pärlor i härliga kustområden, vacker natur och spännande historiska platser. I Skaraborg finns mycket att uppleva inom en timmes bilfärd från Billingehus. 
Vandrare på Billingeleden

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Vastsverige.com, Jonas Ingman

Upzone Höghöjdsbana

Ta med familjen eller kompisgänget på ett äventyr där du klättrar från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. Höghöjdsbanan består av fem olika banor – alla med olika svårighetsgrad. Du behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!
Foto: Vastsverige.com Christian Olars

Cykling & MTB på Billingen

När du bor hos oss har du bästa utgångsläget för fantastisk cykling på berget Billingen. Här hittar du Billingens mountainbike Arena och en mängd MTB-leder i olika svårighetsnivåer. Det finns något för alla, såväl nybörjaren som för den mer våghalsiga. 

Det finns även fina rundor för gravel- och landsvägscykling på Billingen och runtomkring Skövde. 
Foto: Vastsverige.com, Daniel Breece

Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Klättring

Prova på topprepsklättring med guide som finns för både nybörjare och avancerade deltagare. Perfekt för dig som gillar utmaningar eller kanske söker naturupplevelser utöver det vanliga. 
Foto: Next Skövde, Tobias Andersson

Fler erbjudanden


Vandrare på Billingeleden

Vandringslycka

Pris från 1290:-/person
Älskar du att vara ute och uppleva naturen till fots, men tycker ändå det är skönt att landa mjukt i en soffa och njuta av vällagad mat efter en dags vandring? Boka vandringslycka! 
Erbjudande med 3–4 nätter
Läsa Lotus News på hotellrummet Billingehus

Hemester

Pris från 2620:-/person
Hos oss infinner sig semesterkänslan, utan att behöva resa så långt. Boka hemester med tre till fyra övernattningar, en halvdag på Earth Spa, en 2-rätters middag och en bistrorätt.
MTB på Billingen Foto: Daniel Breece/vastsverige.com

MTB-paket

Pris från 1225:-/person
Vårt hotell ligger på berget Billingen som bjuder på en härlig upplevelse för både nybörjare och erfarna cyklister. Boka paket med ledavgift, middag, övernattning och frukost.