Hemester

Semester på ”hemmaplan”

Med sin historia och unika arkitektoniska stil är Billingehus en ikon inom hotellvärlden. Hit har lokalbor och långväga resenärer vallfärdat sedan 1970 – kanske för den magnifika utsikten över Västgötaslätten eller för att njuta av de oförglömliga aktiviteterna, bygdens kulturskatter, måltiderna och den sköna avslappningen som väntar här. 

Prova du med! Boka en hemester, med tid att uppleva allt från natur till kultur. Hos oss infinner sig semesterkänslan snabbt, utan att behöva resa så långt.

I erbjudandet ingår:

  • Välj tre eller fyra övernattningar*
  • Vakna upp till en uppdukad frukostbuffé varje morgon.
  • En halvdag på Earth Spa.
  • En 2-rätters middag i Sandbergs matsal. 
  • En bistrorätt på Uno Bar & Bistro.

*Frånpris – Tre nätter: 2620:-/person | Fyra nätter: 3490:-/person

Barn 2–14 år: 370:-/barn och dygn. I priset ingår fyra övernattningar, 1/2 portion av meny, bistrorätt samt frukostbuffé. På sommaren och utvalda skollov ingår även en förmiddag på spa. Barn under 2 år bokas på telefon eller mail.

Läs mer
Från 2620:- /person

Bra att veta

Incheck från kl. 15 och utcheck senast kl. 11. Vi kommer att höra av oss till er angående tider för middagar och spa. Middag/bistrorätt går inte att få på söndagar, då restaurangen är stängd.

 

*Observera att vi under sommaren 25 juni–18 augusti, samt utvalda skollov har öppet för barn på spa kl. 9–13. Övrig tid har vi 15-årsgräns. 

 

Vad betyder frånpris? Att priset varierar beroende på vilken säsong och veckodag du ankommer samt vilken rumstyp du väljer. Läs mer i bokningsinformationen nedan.

Bokningsinformation

En mängd upplevelser på Billingen och i Skaraborg

Billingen och Skaraborgs vidder har mycket att erbjuda. Ta dig tid att njuta av allt vad natur, äventyr och kultur har att erbjuda. Några av våra favoriter är morgonvandring på berget och en tur till Varnhems kloster. Varför inte ta en dag till Karlsborgs fästning för att sedan landa "hemma" på Billingehus för goda måltider. Gillar du äventyr? Missa inte cykelleder, zip-line och annat spännande som berget Billingen bjuder på.

Pilgrimsleden Skaraborg Foto Lukasz Warzec Vastsverige.com

Upptäck Skaraborg

Utforska guldkorn som du inte visste fanns mellan Vänern och Vättern. Upptäck dolda pärlor i härliga kustområden, vacker natur och spännande historiska platser. I Skaraborg finns mycket att uppleva inom en timmes bilfärd från Billingehus. 
Aktiviteter på Billingen i Skövde

Billingen – ett berg av upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, vandring, höghöjdsbana och klättring under sommaren. På vintern finns här längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.   
Vandrare på Billingeleden

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Vastsverige.com, Jonas Ingman
Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Uno Bar & Bistro

Uno - Bar & Bistro

Jättehungrig, sugen på något lätt eller bara törstig efter en aktiv dag? Landa i vår lobby – njut av god dryck och något gott att äta. På vår bistromeny finns något för alla, både moderna och klassiska rätter, små aptitretare samt diverse tilltugg. 

Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Shuffleboard, pingis & foosball

På hotellet finns shuffleboard, pingisbord och foosball som är fritt att använda för gäster. Kanske vill du utmana vännerna på en trekamp, eller så kör ni en omgång rundpingis tillsammans. Utrustning finns att hämta i receptionen. 
Fåtölj i lobbyn på Billingehus
Sittgrupp i lobbyn på Billingehus
Varm källa på Earth Spa Billingehus

Earth Spa

Juniorsvit på Billingehus
Vandrare på Billingeleden
Vardagsrum och sovrum i svit på Billingehus
Varmrätt fisk på Sandbergs restaurang
Arkitektur interiör trappräcke på Billingehus
Sängbord på hotellrum Billingehus
Vin och snacks på Uno bar & bistro
Arkitektur interiör trappa på Billingehus
Bord med utsikt på Bar Arne
Servering på Sandbergs restaurang
Fisk a la cartemeny
Dessert på Sandbergs restaurang
Shuffleboard
Sällskapsspel kinachack
Moules frites bistromeny
Sittgrupp i lobby