Upptäck berget

Upptäck Billingen och bo på Billingehus

Ett paket för dig som vill vara aktiv utomhus – på berget, vid sjön, eller kanske utmana dig med en hisnande aktivitet i luften? Det finns många äventyr som väntar på Billingen och vidderna runtom på Skaraslätten. Vill du ha hjälp att boka någon av aktiviteterna så hjälper vi gärna till!

I paketet ingår:

  • En övernattning med del i dubbelrum
  • En take away-lunch
  • En 3-rätters middag i Sandbergs matsal
  • Frukostbuffé 

Barn 2–14 år: 550:- I priset ingår en övernattning, 1/2 portion av meny, samt frukostbuffé. Barn under 2 år, eller upp till 14 år i befintlig säng, bokas på telefon eller mail.

Läs mer
Från 1245:- /vuxen & 550:-/barn

Bra att veta

Incheck från kl. 15 och utcheck senast kl. 11.

 

Vad betyder frånpris? Att priset varierar beroende på vilken säsong och veckodag du ankommer samt vilken rumstyp du väljer. Läs mer i bokningsinformationen nedan.

Bokningsinformation

Vandring, MTB eller klättring på Billingen

Runt knuten på vårt hotell ligger berget Billingen med mängder av aktiviteter som mountainbike, klättring, höghöjdsbana och otroliga vandringsleder som bjuder på både äventyr och vackra vyer. 

Jattadalen Billingen Foto Jonas Ingman Vastsverige.com

Vandring på Billingen

Det finns fantastiska vandringar att upptäcka i naturområdet Billingen. En av de mest populära är Billingeleden på 57 km som går att ta i etapper eller som en tredagarsvandring. Trollstigen är en annan som finns i tre olika nivåer där du själv kan välja att gå den korta turen (2,6 km), mellanturen (8,1 km) eller den långa turen (12,4 km). Här får du en vidunderlig upplevelse i de trolska skogarna på Billingens sluttning.
Foto: Jonas Ingman/Vastsverige.com

Cykling & MTB på Billingen

Upplev Billingens skogar från cykelsadeln. På Billingen finns totalt 28 kilometer långa mtb-spår, två asfalterade pumptracks, en kul teknikpark och det utmanande endurospåret Homerun.

I omgivningarna omkring Billingen hittar du även en mängd fina leder och cykelturer. 

Upzone Höghöjdsbana på Billingen i Skövde

Upzone Höghöjdsbana

Ta med familjen eller kompisgänget på ett äventyr där du klättrar från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna. Höghöjdsbanan består av fem olika banor – alla med olika svårighetsgrad. Du behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!
Klättring på Billingen i Skövde Foto Tobias Andersson

Klättring

Prova på topprepsklättring med guide som finns för både nybörjare och avancerade deltagare. Perfekt för dig som gillar utmaningar eller kanske söker naturupplevelser utöver det vanliga. 

Bad

Billingebadet är närliggande utomhusbad med 50-metersbassäng. Simsjön är en badsjö 3 km från fritidsområdet som bjuder på klart vatten och tre badplatser.
Aktiviteter på Billingen i Skövde

Billingen – ett berg av upplevelser

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, klättring, höghöjdsbana och otroliga vandringsleder under sommaren. På vintern finns här fantastisk längdskidåkning, skidbacke och isbana 

Fler aktivitetspaket


Billingens Golfklubb

Golfpaket

Pris från 1190:-/person
Upplev Skövdes gröna greener och låt oss ta hand om dig! Välj bland våra olika golfpaket – med eller utan middag och med fler övernattningar för dig som vill stanna längre.
MTB på Billingen Foto: Daniel Breece/vastsverige.com

MTB-paket

Pris från 1545:-/person
Vid vårt hotell ligger berget Billingen som bjuder på en härlig upplevelse för både nybörjare och erfarna cyklister.  Boka paket med MTB-hyra, middag, övernattning och frukost.
Vandring Vallebygd Skövde Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Vandringslycka

Pris från 1290:-/person
Älskar du att vara ute och uppleva naturen till fots, men tycker ändå det är skönt att landa mjukt i en soffa och njuta av vällagad mat efter en dags vandring? Boka vandringslycka!