Jul & nyår på Billingehus

Välkommen till oss för lite extra julstämning i adventstider då vi erbjuder ett härligt hotellpaket med klassiskt julbord. Vill du kanske slippa nyårsfixandet och fira in det nya året med en nyårsfest utöver det vanliga? Då kan du checka in, koppla av och låt oss sköta festbestyren. Eller vill du bara landa lite i mellandagarna? Oavsett så är du varmt välkommen till vårt mysiga hotell i Skövde. 

Mellandagar på hotell


Fåtölj i lobbyn på Billingehus

Hemma på Billingehus

Pris från 1190:-/person
Hos oss är atmosfären hemtrevlig med gott om plats att bara vara. Precis som hemma, fast här blir du lite extra bortskämd. En övernattning med 3-rätters middag och frukostbuffé.
Boka med snögaranti
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Skidglädje på berget

Pris från 1245:-/vuxen & 610:-/barn
Med vårt skidpaket kan du välja om du vill ta en tur i spåret eller susa nerför Billingebacken. Efter en frisk dag på berget väntar en god middag, mys, övernattning och frukostbuffé.

Att göra hos oss och på berget


Shuffleboard i lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Att göra på hotellet

Välkommen till vårt energiska vardagsrum fullt av upplevelser – njut av de oförglömliga aktiviteterna, måltiderna, mötena och den sköna avslappningen som väntar här. Shuffleboard, pingis, foosball och en mängd olika sällskapsspel finns tillgängliga om du vill utmana vänner och familj. 
Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Vandring och längdskidåkning på Billingen

Upptäck berget Billingen

De hisnande vyerna från Billingehus slår en direkt, men när det gäller aktiviteter hittar du faktiskt det bästa på baksidan. Runt knuten på hotellet ligger berget Billingen som bjuder på både äventyr och vackra vyer, med aktiviteter som mountainbike, vandring och klättring. På vintern finns här längdskidspår med officiellt Vasaloppscenter, skidbacke och isbana under tak.
Foto: Vastsverige.com
Slalombacke Billingebacken Foto Mårten Bergkvist Next Skövde

Utförsåkning i Billingebacken

Precis vid vårt hotell ligger Billingebacken som bjuder både på härlig skidåkning och strålande utsikt över Skövde. Backen är 400 meter lång, med en fallhöjd på 100 meter. Här finns en nedfart, två liftar och en fun park med räcken och hopp i olika svårighetsgrader.
Foto: Next Skövde, Mårten Bergkvist
Längdskidåkning på Billingen Foto: Alexander Arnholm Vastsverige.com

Längdskidor på Billingen

Billingen är ett officiellt Vasaloppscenter med 30 kilometer preparerade längdskidspår och en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggningar. Här trivs såväl nybörjaren och barnfamiljen som den glada motionären och elitskidåkaren.
Foto: Vastsverige.com, Alexander Arnholm
Familj vid grillplats på Billingen Foto Nextskovde Tobias Andersson

Pulka, skridskor & familjemys

Det finns en mängd aktiviteter för både små och stora. Flera pulkabackar, grillplatser och en konstfrusen isbana under tak där allmänheten åka skridskor under särskilda tider.
Foto: Next Skövde, Tobias Andersson